Lees meer

Omgeving

Fietsen huren

Fietsen huren bij Cleythil Hotel. Ontdek elke fiets route in het Meetjesland dankzij toerisme Oost-Vlaanderen.

Het Meetjesland is een dynamische plattelandsregio met heel wat mooie fiets routes, waarvan de allermooiste start ter hoogte van het Cleythil Hotel. U rijdt er langs – vaak voor auto’s verboden- idyllische stukjes natuur en weiden met voornamelijk grazende paarden. De vele weiden worden afgewisseld door bossen en stukjes beschermd natuurgebied. Ideaal dus voor een geslaagde fiets vakantie. Het Cleythil Hotel stelt voor zijn gasten fietsen ter beschikking om elke fiets route te verkennen. U reserveert de fietsen best op voorhand.

Ter hoogte van de inrijpoort aan het hotel start er een heel mooie fietsroute. U vindt over deze en andere fiets routes meer info over in de foyer of op de website van het Toerisme Oost-Vlaanderen. U kunt ook het Meetjesland te voet ontdekken.

Zeker het bezoeken waard

Drongengoed

Er start een prachtige wandelroute aan het Cleythil Hotel die u laat kennismaken met het Drongengoed en haar omgeving.

Bezoek de website

Canada War Museum – De tuinen van Adegem

Geïnteresseerd in de 2e Wereldoorlog? Neem dan een kijkje in het Canada War Museum Adegem. Een historisch museum vlakbij het Cleythil Hotel.

Het Canada War Museum over de 2e Wereldoorlog werd op 28 juni 1995 in Ade

gem geopend. Oprichter Gilbert Van Landschoot richtte dit historisch museum op ter nagedachtenis van zijn vader, die tijdens de 2e Wereldoorlog zijn leven te danken had aan de Canadese bevrijders. “Dit bijzondere historisch museum, uniek in Europa, is een eerbetoon aan iedereen die bij deze rimpel in de geschiedenis betrokken was”, vertelt het museum.

Aan de hand van realistische taferelen maakt de bezoeker de mobilisatie, bezetting en de bevrijding van de 2e Wereldoorlog mee. Ook de slag om het Leopoldskanaal wordt met een indrukwekkend panorama getoond. Bovendien heeft dit historisch museum een heuse attractie: met een amfibievoertuig uit de 2e Wereldoorlog kunt u meevaren op het Leopoldkanaal en zelf beleven hoe de soldaten zich toen verplaatsten!

Een bezoek aan de tuinen is mogelijk, onder (gratis) begeleiding. In tearoom ’De Canadees’ kunt u rustig napraten bij een hapje en een drankje.

Bezoek de website

Het landbouwmuseum

In het dorp Donk, een deelgemeente van Maldegem is het landbouwmuseum gelegen. Een bezoek aan het landbouwmuseum zal u terug meenemen in de tijd van toen.

Bezoek de website

Adegem Canadian War Cemetery

De Britse militaire begraafplaats waar de gesneuvelden liggen uit de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is gelegen in Adegem, een deelgemeente van Maldegem en zeker het bezoeken waard.

Bezoek de website

Het Stoomcentrum

Bekijk de stoomtrein van toen en enkele stoom- en oude diesellocomotieven in Stoomcentrum Maldegem vlakbij het Cleythil Hotel. In de buurt van Cleythil Hotel moet u zeker een kijkje gaan nemen in het Stoomcentrum Maldegem. In het stoomdepot kan u de grootste collectie stoomlocomotieven in Vlaanderen bekijken. U ziet er ook een locomobiel, een brandweerspuit, een fabrieksmachine, …  Spring mee op de stoomtrein en herbeleef het reizen van toen met en tochtje tussen Maldegem en Eeklo. Een absolute aanrader en in het najaar des te leuker met de komst van de Sint !

Bezoek de website

 

Wandelen

Een wandeling langs een mooie wandelroute. Een wandeltocht is heel gezond. Rust uit in het Cleythil Hotel tijdens wandelvakantie. Een fikse wandeling langs een mooie wandelroute doet vaak wonderen en laat u uw zorgen vergeten. Bovendien is een stevige wandeltocht ook heilzaam voor lichaam en geest. Tijdens uw verblijf in Cleythil Hotel kunt u het Meetjesland te voet ontdekken. Er vertrekt een prachtige wandelroute aan het Cleythil Hotel. De ideale wandelvakantie! Proef de frisse buitenlucht in de weidse landschappen tijdens een gezonde wandeling langs een prachtige wandelroute. Er start een prachtige wandelroute aan het Cleythil Hotel die u laat kennismaken met het Drongengoed en haar omgeving. U vindt meer informatie hierover en over andere wandelroutes in de foyer of op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen. Liever niet op wandel tijdens uw vakantie in het Cleythil Hotel? U kunt ook het Meetjesland met de fiets doorkruisen.

Vanuit de ruime en rustige kamers, geniet je van een panoramisch zicht over de velden, dreven en bossen in de omgeving van het hotel.